HU | EN

logo

Februári találkozó a Stand Étteremben



A Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének február havi összejövetelére a belvárosban, mégpedig a nemzetközi elismerésnek méltán örvendő Szulló Szabina és Széll Tamás nevével fémjelzett Stand Étteremben került sor. Érkezés után egy rövid kötetlen beszélgetés kezdődött, majd miután mindenki elfoglalta helyét, Hamvas Zoltán, az étterem résztulajdonosa és a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke köszöntötte a megjelenteket. Megtudhattuk tőle, hogy az étterem sikerének titka a fenntartható fejlődésre való törekvés, a magyar termelőkkel való közös munka, és nem utolsó sorban a magyar alapanyagok adta lehetőségek modern, a kortárs gasztronómiával szembeni elvárásoknak megfelelő prezentációja. Az Egyesület tagjait egy 4 főfogásból álló menüsorral kápráztatták el a vendéglátók, amin megjelent egy sütő-és spagettitök-saláta, egy mesterien újragondolt gulyásleves, szopós malac véres hurkával és töltött káposztával, valamint desszertnek szilvaszeletek kefirrel és fügefalevél fagylalttal. A kiváló menüsort számos apró ajándék "fogás", valamint a Gervai János, head sommelier által összeállított borpárosítás tett teljessé. Az egyöntetű visszajelzések alapján az ételek, italok és az este hangulata is kiváló volt, a meghívásért nagy köszönet a Stand Étterem csapatának!"