HU | EN

logo

Az Aranykulcs mindent nyit

A címben idézett bon mot nem a szervezet egyig tagjától, hanem a Magyar Aranykulcs január 10-i, újév köszöntő fogadásának egyik szponzorától hangzott el.

A Budapest Marriott szállodában közel száz aranykulcsos portás jelent meg, s ott volt jó néhány ház room division managere, sőt, néhánynak az igazgatója is.

Buday Péter, a közelmúltban megválasztott új elnök üdvözlő beszédében megköszönte az előző elnökség, s név szerint Ungár Tamás áldozatos és eredményes munkáját.

Beszélt arról is, hogy a Magyar Aranykulcs a nemzetközi szervezettel együtt megújulás előtt áll, elsősorban a kommunikáció terén. Ennek szellemében, új pozícióként létrehozzák a director of communication intézményét. A lényeg - Buday Péter megfogalmazása szerint - nem az, hogy önmagukról, vagy a szervezetről adjanak hírt az internet minden lehetséges fórumán, hanem a szállodákról, s tágabb értelemben a desztinációkról. Igaz, hozzátette azt is, hogy az okostelefonok, s egyéb korszerű eszközök világában az is fontos, hogy tudatosítsák a vendégekben, mi az, amit soha nem kapnak meg a virtuális világtól, hanem csak egy, a desztinációt és szolgáltatásait ismerő szakembertől?!
Buday Péter elmondta azt is, hogy a tavaszi, nemzetközi kongresszust (Szöul) követően, a nyár elején partnertalálkozóra hívják majd az utazási irodákat, a szolgáltatókat, s a szállodai partnereket.

Az est folyamán, meghívott partnerként köszöntötte a megjelenteket Erdei Bálint, a MUISZ elnöke, aki, többek között elmondta, hogy változhatnak az utazási szokások, változhatnak az információszerzés módjai és csatornái, de a vendégnek mindig szüksége lesz arra az emberi kapcsolatra, amit a portás tud nyújtani.

Az est folyamán köszöntötte a megjelenteket házigazdaként, Rick Enders a Marriott Budapest vezérigazgatója is