HU | EN

logo

Aranykulcs összejövetel a Hedon Bazilika Taproomban

 
A balatonvilágosi sörfőzde belvárosi helyiségében tartotta meg novemberi összejövetelét a Magyar Aranykulcs. Az este mozgalmasra sikeredett, hiszen 4 vendég is bemutatkozott.
Először Ertl Péter a Nemzeti Táncszínház igazgatója tartott rövid előadást a szervezetről és az újonnan épülő, hamarosan elkészülő saját épületükről.
Utána Kovács András mutatta be az Extrém Balatont mely balatoni vitorlázásra specializálódott. Bár a szezon véget ért a felkészülést a következő szezonra érdemes időben elkezdeni.
Kovács Balázs a MiniBud képviseletében bemutatta új munkatársát, Varju Rékát és röviden ecsetelte a fejlesztéseiket. Így megtudtuk, hogy most már elérhető a MiniBud szolgáltatás csak saját részre is. Amennyiben valaki kifizet 17.000 Ft-ot, úgy nem kell a kisbuszon osztoznia más utassal. Újdonság még, hogy hamarosan elindul egy magasabban pozícionált luxus busz szolgáltatás is, amely fekete kisbuszokkal működik majd és sokkal magasabb kényelmet biztosít a vendégeknek.

Végül a vendégek közül Vincze Andrást és csapatát köszönthettük, akik a szintén megújuló Centrál Kávéházból jöttek. A Centrál decembertől egy olyan rést próbál betölteni a városban ami eddig hiány volt. Az idősebb, igényes túristáknak kínálnak szórakozási lehetőséget, hiszen egész hónapban zenével szórakoztatják a betérő éhes vendégeket. Így a vacsora mellett kellemes kikapcsolódást is nyújtanak.
A Hedon részéről Mádi Péter, sörfőző mester mutatta be a Taproomot és annak működését, amely egyedi a városban, hiszen a vendégek maguk csapolhatják a sört, sőt a csapok fölött elhelyezett kijelzők segítségével olvashatnak is a kínált sörökről.
Végül a sörkóstoló előtt Buday Péter elnök beszélt, már csak pár szót hiszen a tagság elég türlemetlenül várta már, hogy végre kezelésbe vegyék a csapokat.
Megemlítette, hogy az idén lezajlott Portásverseny milyen sikeresen zajlott le, sőt köszönthettük Molnár Bencét is aki azzal, hogy megnyerte a versenyt, egyben megnyerte az Aranykulcs tagságot is, hiszen teljesítette azon feltételeket amelyeket a nemzetközi Aranykulcs ír elő.
Tagsági formák változnak a jövő évtől. Ez a seouli nemzetközi kongresszuson elfogadott új tagsági feltételek miatt van így és ezek következtében az előrejelzések alapján az aktív tagság 38 főre fog csökkenni 2019-ben. Azonban a feltételeket nem teljesítőket továbbra is szeretné az Aranykulcs a kötelékében tartani, hiszen mindenki fontos tagja a közösségnek és csak így, mindenkivel együtt, egységesen lehet az egyesület meghatározó tényező, megbízható vélemény a magyar turizmusban.
A jövő évi nemzetközi kongresszusról is esett szó. Sajnos a regisztráció nagyon hamar lezárult és már nem lehet jelentkezni. Ez nem csak minket magyarokat ért váratlanul, hanem sok más országot, sőt nagyon sok helyről még az elnökök sem tudtak regisztrálni. Jó a rosszban, hogy így a jövő évre tervezett utazási támogatást nem használja föl az egyesület, így aztán 2020-ra amikor Indiában lesz a kongresszus, körülbelül 3,5 millió Ft utazási támogatást fog tudni nyújtani az egyesület. Valamint a tartalékok lehetőséget adnak arra, hogy az jövőre előbb tudjunk regisztrálni, megelőzve az idei esetet amikor lemaradtunk a regisztrációról.